* Запах молока, що збігло при кипінні, - неприємний і швидко поширюється. Щоб запобігти цьому, накрийте молоко, що википіло, вологим папером, скропленим оцтом. * Запах підгорілого молока можна видалити, зануривши каструлю з молоком, поки воно ще зовсім гаряче, у посудину з холодною водою і всипавши в молоко трохи солі (на вістрі ножа). * При готуванні страв з квашеної капусти весь дім наповнюється неприємним запахом, який важко видаляється і при провітрюванні. Щоб уникнути цього, покладіть до каструлі, в якій вариться капуста, шматочок м'якоті хліба, загорнувши його в тонку чисту ганчірку, або помістіть під кришкою складену вдвічі тканину, змочену розведеним водою оцтом. * Для видалення неприємного запаху цибулі з ножа його варто протерти сухою теплою сіллю, а потім сполоснути водою. * Для повного видалення запаху цибулі на дно кухонного посуду варто налити 2 - 3 столові ложки оцту, довести його до кипіння, а потім вимити посуд. * Після тривалого використання каструлі набувають неприємного запаху. Щоб не допустити цього, їх слід час від часу протирати подрібненим деревним попелом. * Запах риби з тарілок можна видалити, вимивши їх спочатку водою з милом, а потім протерши лимонною шкіркою (або оцтом). Після цього посуд слід сполоснути водою. * Для видалення неприємного запаху і смаку пересмаженого жиру покладіть до розтопленого жиру 1/2 головки ріпчастої цибулі (на 1 склянку жиру) або 1/2 картоплини, нарізаної кільцями, і помішуйте на вогні протягом 10 - 15 хвилин.