"Кримська Свiтлиця" > #43 за 25.10.2002 > Тема "Порадниця"
#43 за 25.10.2002
МАРИНОВАНИЙ ЧАСНИК
О. ГОНЧАРУК, Тернопільська область.
Відро часнику, 1 л столового оцту, переварена вода, 700 г яблучного оцту (а якщо немає, то стільки ж звичайного столового), 1 кг столових червоних буряків, звичайна груба сіль.
Головки часнику зачистити до зубців, обрізати корінці так, щоб не відокремлювались зубці, і добре вимити.
Скласти часник в емальоване відро або в скляну чи іншу посудину, що не окислюється. Влити 1 л оцту і холодної води стільки, щоб вона покрила головки часнику. Накрити посудину кришкою або дерев'яним кружечком і поставити на кухні чи в іншому приміщенні, де кімнатна температура.
Через 30 - 40 діб злити маринад, а часник промити холодною водою.
Підготувати новий маринад такого складу: 700 г яблучного оцту (якщо немає, то стільки ж звичайного столового і додати 4 - 5 ст. ложок цукру); почистити і натерти 1 кг червоних столових буряків, залити їх 1 л перевареної холодної води, сіль за смаком. Усі ці компоненти добре перемішати (щоб розчинились цукор і сіль) і залити маринадом часник. Дві-три доби витримати на кухні або в іншому приміщенні, де кімнатна температура. Після цього продукт готовий до вживання.
Зберігати найкраще в прохолодному приміщенні, можна і на кухні.
"Кримська Свiтлиця" > #43 за 25.10.2002 > Тема "Порадниця"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=142
|