Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4600)
З потоку життя (7298)
Душі криниця (4291)
Українці мої... (1719)
Резонанс (2369)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1873)
Крим - наш дім (1481)
"Будьмо!" (273)
Ми єсть народ? (257)
Бути чи не бути? (479)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (284)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
БДЖОЛОТЕРАП╤Я
Народна медицина


ВЕСЕЛКА ЗНИЗИТЬ ТИСК
Народна медицина


ГЛ╤Д В╤Д БАГАТЬОХ Б╤Д
Народна медицина


РОСТУТЬ МАЛЬВИ Б╤ЛЯ ХАТИ...
Народна медицина


ПРИЙШОВ ЧАС НА ВИНОГРАД
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #37 за 12.09.2003 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#37 за 12.09.2003
ОСНОВНІ ПРАВИЛА КОНСЕРВУВАННЯ
КС

Посуд, призначений для кон-сервування (банки, пляшки, криш-ки), треба вимити гарячою одою, додаючи питну соду.

Банка з консервованими овочами вважається повною, якщо повітряний проміжок між продуктом і верхнім краєм - 1,5 - 2 см.

Надмірна кількість повітря у банках припустима, тому що при стерилізації повітря нагрівається і тиск на кришку збільшується, що призводить до її деформації і навіть зриву. Щоб вилучити з банок якомога більше повітря, треба класти в них продукти у гарячому вигляді. Тоді пара, яка виходить з гарячих продуктів, витіснить частину повітря з банки і займе його місце.

Всі домашні консерви треба зберігати на холоді, бажано при температурі не більше плюс 10° С і не нижче 0° С.

Якщо у герметично закритих консервах у процесі зберігання здулися кришки, то такі консерви вживати заборонено.

Обов'язкове дотримання правил приготування і зберігання консервів захищає від захворювання на ботулізм.

Ножі, які застосовують для чищення і розрізання овочів, повинні бути з неіржавіючої сталі, тоді овочі не темніють у місцях розрізів, такі ножі сприяють зберіганню в продуктах вітаміну С і не додають їм металевого присмаку.

Щоб не деформувати овочі (особливо нарізані) при перекладанні їх з каструлі чи миски у банки, користуються звичайними столовими ложками чи виделками з неіржавіючої сталі.

Машинка для закривання кришок прослужить багато років, якщо після закручування банок її ретельно промити, очистити від іржі і покласти на зберігання, змастивши технічним вазеліном чи іншим мастилом.

Щоб зберегти якомога більшу кількість вітаміну С у консервах, миття і бланшування овочів треба проводити недовго, дотримуючись рекомендованих термінів.

Варити чи бланшувати овочі краще у закритому чи прикритому посуді, тоді повітря менше з'єднується з продуктом і вітамін С розпадатиметься повільніше.


НЕСПРИЯТЛИВІ ДНІ У ВЕРЕСНІ

13, субота (4.00 - 7.00);
18, четвер (6.00 - 8.00);
20, субота (8.00 - 10.00);
21, неділя (4.00 - 6.00);
25, четвер (6.00 - 8.00);
26, п'ятниця (7.00 - 9.00).

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #37 за 12.09.2003 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1228

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков