"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2008 > Тема "З потоку життя"
#52 за 26.12.2008
До святкового столу
ТОРТ «З НОВИМ РОКОМ» Т╕сто. Взяти два яйця, одну склянку цукру, одну склянку сметани, п╕вбанки (125 г ) згущеного молока, одну чайну ложку соди, 2 склянки борошна. Все з’╓днати ╕ добре вим╕шати. Т╕сто викласти на деко, змащене маслом ╕ притрушене сухарями. Вип╕кати впродовж 20-25 хвилин. Коли вип╕чка охолоне, розр╕зати ╖╖ на два корж╕ й помастити кремом. Крем. Збити м╕ксером одну банку згущеного молока й 250 грам╕в м’якого масла. Глазур. Зм╕шати 2 столових ложки какао, 3 столових ложки цукру, влити 3 столових ложки молока, поставити на малий вогонь до повного розчинення цукру, зняти з вогню, покласти одну чайну ложку масла й розм╕шати. Гарячою глазур’ю змастити верх торта. Коли глазур охолоне, намалювати кремом за допомогою кондитерського шприца велику сн╕жинку на весь торт.
Новор╕чний бутербродний торт Хл╕бину - бород╕нську чи якусь ╕ншу, але неодм╕нно трохи зачерств╕лу, розр╕жте гострим ножем по горизонтал╕ на к╕лька шар╕в. Кожний шар намаст╕ть маслом з одного боку ╕ поклад╕ть рядком. Це ваш╕ «корж╕». На перший поклад╕ть тонк╕ кружальця ковбаси, на кожне кружальце - к╕лька горошинок масла (щоб прикле╖ти другий шар). Другий «корж» накрийте кружальцями св╕жих або солоних ог╕рк╕в ╕ змастите ╖х 2-3 ложками майонезу. На трет╕й шар - кружальця круто звареного яйця уперем╕ж ╕з сардинами. На четвертий бажано покласти буженини чи шинки, або тонко нар╕заного вареного м’яса, все добре намастити г╕рчицею. Ус╕ чотири шари накрийте верхньою скоринкою хл╕бини, притисн╕ть ╕ з ус╕х бок╕в обмаст╕ть невеликою к╕льк╕стю масла або майонезу. Готовий торт прикрасьте тертим сиром, петрушкою, яг╕дками журавлини або половинками маринованих слив. Готовий торт треба поставити на холод, а за столом р╕зати упоперек дуже гострим ножем.
Святков╕ м’ясн╕ кульки в т╕ст╕ Для приготування кульок вам знадобиться: 400 г фаршу; 2 яйця; 2 цибулини; 6 столових ложок пан╕рувальних сухар╕в; 3 столових ложки др╕бно нас╕чено╖ зелен╕; ол╕я; молотий кмин; зубок часнику; мускатний гор╕х; перець, с╕ль. Для приготування т╕ста вам знадобиться: 50 мл св╕тлого пива;130 г борошна; 0,5 ложечки соди; 2 яйця; 7,5 ложки ол╕╖; с╕ль. Зм╕шати фарш ╕з яйцями, сухарями, додати приправу: др╕бно нар╕зати цибулю, часник ╕ зелень, с╕ль, перець, тертий мускатний гор╕х, кмин. ╤з отримано╖ маси сформувати невелик╕ кульки ╕ обкачати в сухарях. Для т╕ста треба зм╕шати жовтки з ╕ншими складниками, а б╕лки добре збити ╕ вм╕шати в нього. Кульки фаршу вмочити в т╕сто ╕ обсмажити до золотистого кольору. Подавати гарячими з картоплею та салатами.
Свинина по-козацьки Свинину (окорок) залити на 1 год. холодною водою. Пот╕м обсушити ╕ посолити. Приготувати круте т╕сто (бажано ╕з житнього борошна) й обмастити ним свинину (щоб т╕сто не прилипало, треба намочити руки холодною водою або змастити ол╕╓ю). Покласти м’ясо на деко ╕ зап╕кати в духовц╕ 1,5 години. Коли т╕сто зарум’яниться, змочити його теплою водою. Готову свинину вийняти з духовки, зняти т╕сто. Подавати м’ясо холодним, з хроном.
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2008 > Тема "З потоку життя"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=6700
|