Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4548)
З потоку життя (7298)
Душі криниця (4241)
Українці мої... (1705)
Резонанс (2271)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1861)
Крим - наш дім (1329)
"Будьмо!" (271)
Ми єсть народ? (255)
Бути чи не бути? (442)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (258)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
ПРЕЗИДЕНТ НА АСКОЛЬДОВ╤Й МОГИЛ╤ УШАНУВАВ ПАМ’ЯТЬ ГЕРО╥В КРУТ
Володимир Зеленський зустр╕вся з курсантами й л╕це╖стами в╕йськових навчальних заклад╕в та...


«ЧЕСТЬ ДЛЯ МЕНЕ»
Ахтем Се╕табла╓в показався ╕з Залужним та розпов╕в про ╖хню зустр╕ч…


УКРА╥НА В Н╤Ч НА 27 ЖОВТНЯ ВОСТАНН╢ МА╢ ПЕРЕЙТИ НА ЗИМОВИЙ ЧАС
Це передбачено ухваленим Верховною Радою законом, яким скасовано перех╕д з л╕тнього на зимовий...


ВОЛЯ ДО ПЕРЕМОГИ
В╕д початку повномасштабного рос╕йського вторгнення загинуло майже 500 укра╖нських спортсмен╕в ╕...


ТРИ ДЕСЯТИЛ╤ТТЯ ДОПОМОГИ
Управл╕ння Верховного ком╕сара ООН у справах б╕женц╕в (УВКБ ООН) розпочало свою д╕яльн╕сть в...




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2008 > Тема "З потоку життя"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#52 за 26.12.2008
До святкового столу

ТОРТ «З НОВИМ РОКОМ»
Т╕сто. Взяти два яйця, одну склянку цукру, одну склянку сметани, п╕вбанки (125 г ) згущеного молока, одну чайну ложку соди, 2 склянки борошна. Все з’╓днати ╕ добре вим╕шати. Т╕сто викласти на деко, змащене маслом ╕ притрушене сухарями. Вип╕кати впродовж 20-25 хвилин. Коли вип╕чка охолоне, розр╕зати ╖╖ на два корж╕ й помастити кремом.
Крем. Збити м╕ксером одну банку згущеного молока й 250 грам╕в м’якого масла.
Глазур. Зм╕шати 2 столових ложки какао, 3 столових ложки цукру, влити 3 столових ложки молока, поставити на малий вогонь до повного розчинення цукру, зняти з вогню, покласти одну чайну ложку масла й розм╕шати.
Гарячою глазур’ю змастити верх торта. Коли глазур охолоне, намалювати кремом за допомогою кондитерського шприца велику сн╕жинку на весь торт.

Новор╕чний бутербродний торт
Хл╕бину - бород╕нську чи якусь ╕ншу, але неодм╕нно трохи зачерств╕лу, розр╕жте гострим ножем по горизонтал╕ на к╕лька шар╕в. Кожний шар намаст╕ть маслом з одного боку ╕ поклад╕ть рядком. Це ваш╕ «корж╕».
На перший поклад╕ть тонк╕ кружальця ковбаси, на кожне кружальце - к╕лька горошинок масла (щоб прикле╖ти другий шар). Другий «корж» накрийте кружальцями св╕жих або солоних ог╕рк╕в ╕ змастите ╖х 2-3 ложками майонезу. На трет╕й шар - кружальця круто звареного яйця уперем╕ж ╕з сардинами. На четвертий бажано покласти буженини чи шинки, або тонко нар╕заного вареного м’яса, все добре намастити г╕рчицею.
Ус╕ чотири шари накрийте верхньою скоринкою хл╕бини, притисн╕ть ╕ з ус╕х бок╕в обмаст╕ть невеликою к╕льк╕стю масла або майонезу. Готовий торт прикрасьте тертим сиром, петрушкою, яг╕дками журавлини або половинками маринованих слив. Готовий торт треба поставити на холод, а за столом р╕зати упоперек дуже гострим ножем.

Святков╕ м’ясн╕ кульки в т╕ст╕
Для приготування кульок вам знадобиться:
400 г фаршу; 2 яйця; 2 цибулини; 6 столових ложок пан╕рувальних сухар╕в; 3 столових ложки др╕бно нас╕чено╖ зелен╕; ол╕я; молотий кмин; зубок часнику; мускатний гор╕х; перець, с╕ль. Для приготування т╕ста вам знадобиться: 50 мл св╕тлого пива;130 г борошна; 0,5 ложечки соди; 2 яйця; 7,5 ложки ол╕╖; с╕ль.
Зм╕шати фарш ╕з яйцями, сухарями, додати приправу: др╕бно нар╕зати цибулю, часник ╕ зелень, с╕ль, перець, тертий мускатний гор╕х, кмин. ╤з отримано╖ маси сформувати невелик╕ кульки ╕ обкачати в сухарях. Для т╕ста треба зм╕шати жовтки з ╕ншими складниками, а б╕лки добре збити ╕ вм╕шати в нього. Кульки фаршу вмочити в т╕сто ╕ обсмажити до золотистого кольору. Подавати гарячими з картоплею та салатами.

Свинина по-козацьки
Свинину (окорок) залити на 1 год. холодною водою. Пот╕м обсушити ╕ посолити. Приготувати круте т╕сто (бажано ╕з житнього борошна) й обмастити ним свинину (щоб т╕сто не прилипало, треба намочити руки холодною водою або змастити ол╕╓ю). Покласти м’ясо на деко ╕ зап╕кати в духовц╕ 1,5 години. Коли т╕сто зарум’яниться, змочити його теплою водою. Готову свинину вийняти з духовки, зняти т╕сто. Подавати м’ясо холодним, з хроном.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2008 > Тема "З потоку життя"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=6700

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков