Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4494)
З потоку життя (7295)
Душі криниця (4186)
Українці мої... (1687)
Резонанс (2190)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1852)
Крим - наш дім (1177)
"Будьмо!" (271)
Ми єсть народ? (245)
Бути чи не бути? (387)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (231)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
ЗАГОСТРЕННЯ
Народна медицина


ВИМИВА╢ КАЛЬЦ╤Й
Народна медицина


ПОРУШЕНА ЕНДОКРИННА СИСТЕМА
Народна медицина


ГИДК╤ ПАРАЗИТИ
Народна медицина


ЯК ПО МАСЛУ...
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #36 за 06.09.2024 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#36 за 06.09.2024
ПРИСТУПИ НЕВРАСТЕН╤╥

-1 столову ложку засушеного подр╕бненого еспарцету п╕щаного залити окропом – 300 мл. Настояти у посуд╕ п╕д кришкою 1 годину. Проц╕дити. Пити по 100 мл трич╕ на день у перервах м╕ж ╖дою. Вживати т╕льки при важких приступах неврастен╕╖.

ПОР╤ЗНИК

Чому подорожник великий у народ╕ називають пор╕зником?.. Не дивно! Адже його св╕ж╕ листочки прикладають до м╕сць пор╕з╕в, в╕дкритих ран. Вони швидко зупиняють кровотечу. А для промивання гн╕йних ран готують наст╕й з розрахунку: 15-20 листочк╕в подорожника великого на 1 л окропу. Такий наст╕й вживають внутр╕шньо при виразц╕ шлунка чи дванадцятипало╖ кишки.

СОЛОДКИЙ ПЕРЕЦЬ СОЛОДИТЬ...

Багатий в╕там╕нами, солодкий перець зм╕цню╓ ╕мун╕тет людського орган╕зму, нав╕ть покращу╓ травлення. Та й смачний, не такий, як г╕ркий чи пекучий...

Але, на жаль, для декого ╓ категоричн╕ протипоказання у вживанн╕ солодкого перцю (св╕жого, маринованого...). В╕н особливо зашкодить при загострених шлункових захворюваннях, особливо при виразц╕ шлунка чи дванадцятипало╖ кишки.

ВАРТО ЗНАТИ!

Кавун може позбавити закреп╕в, Якщо важко «сходити на ст╕лець», то протягом дня варто спожити 1,5-2 кг кавуна.

ПРИШВИДШЕННЯ

Св╕ж╕ ягоди барбарису пришвидшують процес одужання при запаленн╕ легень. Денна норма споживання – хоча б 100-150 г.

КОР╤НЬ СИНЮХИ БЛАКИТНО╥

При гострому ╕ хрон╕чному бронх╕тах, бронхопневмон╕╖:

-1 столову ложку подр╕бненого кореня синюхи блакитно╖ (св╕жого або засушеного) засипати у термос ╕ залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину. Проц╕дити. Пити по 15-20 мл чотири рази на день за 20 хвилин до ╖ди. П╕сля 30 дн╕в л╕кування робити перерву на 10 дн╕в.Протягом року – 6-7 курс╕в л╕кування.

А ПОЛОВА – ГОНОРОВА!..

Запалення сечового м╕хура:

-Половину ╓мност╕ л╕трового термоса наповнити половою в╕вса (заготовляють в╕дразу п╕сля обмолоту). Пере використанням ╖╖ промивають ╕ сушать. Термос «по в╕нця» залити окропом. Настояти м╕н╕мум 4 години. Проц╕дити. Наст╕й випити протягом дня за 4-5 раз╕. Пити т╕льки теплим! Курс л╕кування – до повного одужання.

ЗАВЖДИ ДОПОМОЖЕ ПЕЧ╤НЦ╤

Коли в╕дварили молоду кукурудзу, скористайтеся й «юшкою» з не╖. Пийте теплою. Вона сприя╓ л╕куванню р╕зних захворювань печ╕нки. Денна норма споживання – хоча б 600-700мл. На жаль, л╕кування належить до сезонних.

БОГОРОСТКА

Наукова назва рослини – астрагал солодколистовидний. У народ╕ ╖╖ романтично називають богоростка. А травозна╖ використовують при л╕куванн╕ катар╕в верхн╕х дихальних шлях╕в:

-1 столову ложку засушено╖ подр╕бнено╖ рослини засипати у термос ╕ залити окропом – 300 мл. Настояти м╕н╕мум 2 години. Проц╕дити. Протягом дня наст╕й випити за 4-5 раз╕в. (Д╕тям дають дозу наполовину меншу).

-Також корисн╕ ╕нгаляц╕╖ з астрагалу.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград Льв╕всько╖ област╕

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #36 за 06.09.2024 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=26341

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков