Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4450)
З потоку життя (7293)
Душі криниця (4124)
Українці мої... (1659)
Резонанс (2120)
Урок української (1006)
"Білі плями" історії (1847)
Крим - наш дім (1046)
"Будьмо!" (271)
Ми єсть народ? (241)
Бути чи не бути? (320)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (206)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
ДАР СОНЦЯ
Народна медицина


ЛОПУХ В ОЦТ╤
Народна медицина


ПОВИВСЯ В’ЮНОК
Народна медицина


ЗАЦВ╤В П╤ДБ╤Л
Народна медицина


ЖАДА╢ ПЕЧ╤НКА…
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #27 за 02.07.2004 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#27 за 02.07.2004
АБРИКОСОВИЙ РАЙ
КС

Ось і відбуяли квітом наші сади. На гілках з'явилася зелена зав'язь, яка з кожним теплим днем, наливаючись соком, поступово перетворюється у плоди. Дивлячись на маленькі зелені абрикоски, які ніби обліплюють кожну гілочку, садівники радіють і очікують доброго врожаю. Заготовити врожай абрикосів, щоб смакувати ними довгими зимовими вечорами, допоможуть вам наші поради.

АБРИКОСИ НАТУРАЛЬНІ
Щільно вкладені в банки половинки абрикосів заливають окропом, накривають підготовленими кришками і стерилізують у банках (0,5 л - 9 - 10 хв; 1 л - 10 - 12 хв; 3 л - 25 хв. При стерилізації банки повинні бути накриті кришками. Закручені банки перевертають догори дном і вкутують до повного охолодження.

АБРИКОСИ У ВЛАСНОМУ СОКУ
Видалити кісточки з плодів, викласти в емальований посуд і засипати цукром. Через добу розкласти в літрові банки і простерилізувати 10 хв. На 1 кг абрикосів - 300 - 400 г цукру.

АБРИКОСОВИЙ СІК З М'ЯКОТТЮ
Для приготування абрикосового соку з м'якоттю придатні стиглі або перестиглі плоди. Відсортовані абрикоси чистять, миють, видаляють кісточки, додають 1 стакан води на 2 кг плодів і кип'ятять 10 хв. Проварені абрикоси перетирають через сито. Готують сироп із розрахунку 250 г цукру на 1 л води. До 1 л протертого соку додають 0,5 л сиропу. Суміш кип'ятять 10 хв і швидко розливають у підготовлені й підігріті банки, стерилізують банки ємністю 0,5 л - 15 хв, 1 л - 20 хв.

ЯК ЗБЕРІГАТИ КУРАГУ
Передусім сухофрукти повинні бути абсолютно сухими, а не в'яленими! Курагу краще зберігати в скляних банках (жерстяні можуть заіржавіти) зі щільно закритими кришками. Паперові чи полотняні пакети і мішечки для зберігання погані тим, що в них можуть завестися жучки.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #27 за 02.07.2004 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=2161

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков