"Кримська Свiтлиця" > #25 за 18.06.2004 > Тема "Порадниця"
#25 за 18.06.2004
ПОРА ПОЛУНИЧНА
КС
Полуниця - не лише консерви, а й чимало смачненького на будень, починаючи із свіжовимитих ягід "без нічого" і аж до варених, печених тощо.
ПОЛУНИЧНИЙ КВАС 6,5 кг підготовленої полуниці залити в емальованому посуді 1,5 л води, довести до кипіння, зняти з вогню, за 10 хв процідити, додати 3 столові ложки цукру, 2 - меду та 2 г лимонної кислоти, розмішати, процідити, розлити по пляшках, додати по 5 - 6 родзинок, закоркувати й винести на холод.
ПУДИНГ ІЗ ПОЛУНИЦІ 1 кг полуниці перебрати, помити, протерти крізь сито, розтерти в каструлі з 3/4 склянки цукру, додати 8 збитих яєчних білків, перекласти в змащену маслом форму, посипати столовою ложкою цукрової пудри, на 15 - 20 хв поста-вити в духовку.
НАПІЙ ПОЛУНИЧНИЙ ДЕСЕРТНИЙ Свіжі ягоди перебрати, помити, розрізати, розкласти по склянках, додавши наполовину менше цукрового сиропу, стільки ж соку лимона і вдвічі більше холодної газованої води. При подачі додати в кожну склянку шматочок льоду.
"Кримська Свiтлиця" > #25 за 18.06.2004 > Тема "Порадниця"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=2101
|