"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2003 > Тема "Порадниця"
#52 за 26.12.2003
Радимо приготувати
КС
САЛАТ "НОВОРІЧНИЙ"
6 зварених круто яєць, 5 - 6 відварених картоплин, 2 варені морквини, 2 солоні огірки, 1 яблуко, 1 баночку майонезу, 250 г консервованого горошку, 1 цибулина, 1 стручок червоного маринованого солодкого перцю, зелена цибуля, мариновані помідори, цукор, сіль. Овочі почистити, нарізати кубиками, змішати з натертим на крупній тертці яблуком, дрібно порізаною цибулею, зеленим горошком, додати цукор, сіль. Отриману масу змішати з майонезом і викласти в круглу салатницю. Яйця розрізати упродовж на половинки. Салат посипати протертими крізь сито жовтками. Половинки білків розкласти (випуклим боком вверх) по окружності салату у вигляді циферблату годинника, на них викласти з нарізаного соломкою червоного перцю римські цифри. З моркви або перцю зробити стрілки, які показують нарізаним червоним салатом, зеленою цибулею, дрібними помідорами.
ТОРТ "ЯЛИНКА"
Масло посічіть з борошном, додайте цукор, жовток, лимонний сік, сметану, сіль, замісіть тісто і винесіть його на 2 години в холодне місце. Потім тісто перемісіть, поділіть на 3 частини, розкачайте коржі, поколіть виделкою і випечіть. Виймайте коржі з тортівниці обережно, щоб не покришилися. Коли охолонуть, перекладіть їх джемом, розтертим з білком та лимонною цедрою і придавіть гнітом. Наступного дня полийте торт шоколадною помадкою. Для цього з цукру, води й оцту зваріть сироп, а потім добре розітріть його з маслом і звареним з молоком какао. Поклавши на торт паперову вирізку з зображенням зайчат, посипте крізь сито цукровою пудрою й обережно зніміть папір, щоб не зіпсувати малюнок. З зеленого мармеладу викладіть посередині ялинку. Краї торта прикрасьте фігурно вирізаним мармеладом. Тісто: борошно - 300 г, вершкове масло - 250 г, цукор - 1 ст. ложка, жовток, сметана - 2 ст. ложки, сік 1/2 лимона, сіль. Начинка: абрикосовий джем - 500 г, білок, лимонна цедра. Помадка: цукор - 300 г, вода - 1/2 склянки, оцет - 1 ч. ложка, масло - 1 ч. ложка, какао - 30 г, молоко - 3 - 4 ст. ложки. Для оздоблення: цукрова пудра, мармелад.
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2003 > Тема "Порадниця"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1588
|