Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (3677)
З потоку життя (6894)
Душі криниця (3705)
Українці мої... (1510)
Резонанс (1606)
Урок української (997)
"Білі плями" історії (1756)
Крим - наш дім (534)
"Будьмо!" (260)
Ми єсть народ? (238)
Бути чи не бути? (71)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (108)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
УКРА╥НСЬКА КУХНЯ В КРИМУ
СП╤ВАЙТЕ, ЖАРТУЙТЕ ╤ ХАЙ ВАМ БУДЕ СМАЧНО!


УКРА╥НСЬКА КУХНЯ – В╤Д КРИМСЬКО╥ «БАБУС╤ АЛЛИ»
Hаша кухня – це не т╕льки борщ, хоч рецепт╕в борщ╕в ╕сну╓ безл╕ч


«ГОВЕРЛЯНА – 2014»
НА ПОЧАТКУ КВ╤ТНЯ В╤ДБУЛОСЯ 50-те – ЮВ╤ЛЕЙНЕ СХОДЖЕННЯ НА НАЙВИЩУ ВЕРШИНУ УКРА╥НСЬКИХ КАРПАТ


НЕ ПОЛЮЙМО САМІ НА СЕБЕ!
Медики констатують: проблема отруєння грибами не є суто медичною...


ЛІТО - У БАНКИ
...щоб взимку подавати до столу різні овочеві та ягідні смакоти.




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook

Twitter





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2003 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#52 за 26.12.2003
Радимо приготувати
КС

САЛАТ "НОВОРІЧНИЙ"

6 зварених круто яєць, 5 - 6 відварених картоплин, 2 варені морквини, 2 солоні огірки, 1 яблуко, 1 баночку майонезу, 250 г консервованого горошку, 1 цибулина, 1 стручок червоного маринованого солодкого перцю, зелена цибуля, мариновані помідори, цукор, сіль.
Овочі почистити, нарізати кубиками, змішати з натертим на крупній тертці яблуком, дрібно порізаною цибулею, зеленим горошком, додати цукор, сіль. Отриману масу змішати з майонезом і викласти в круглу салатницю.
Яйця розрізати упродовж на половинки.
Салат посипати протертими крізь сито жовтками. Половинки білків розкласти (випуклим боком вверх) по окружності салату у вигляді циферблату годинника, на них викласти з нарізаного соломкою червоного перцю римські цифри. З моркви або перцю зробити стрілки, які показують нарізаним червоним салатом, зеленою цибулею, дрібними помідорами.

ТОРТ "ЯЛИНКА"

Масло посічіть з борошном, додайте цукор, жовток, лимонний сік, сметану, сіль, замісіть тісто і винесіть його на 2 години в холодне місце. Потім тісто перемісіть, поділіть на 3 частини, розкачайте коржі, поколіть виделкою і випечіть. Виймайте коржі з тортівниці обережно, щоб не покришилися. Коли охолонуть, перекладіть їх джемом, розтертим з білком та лимонною цедрою і придавіть гнітом. Наступного дня полийте торт шоколадною помадкою. Для цього з цукру, води й оцту зваріть сироп, а потім добре розітріть його з маслом і звареним з молоком какао.
Поклавши на торт паперову вирізку з зображенням зайчат, посипте крізь сито цукровою пудрою й обережно зніміть папір, щоб не зіпсувати малюнок. З зеленого мармеладу викладіть посередині ялинку. Краї торта прикрасьте фігурно вирізаним мармеладом.
Тісто: борошно - 300 г, вершкове масло - 250 г, цукор - 1 ст. ложка, жовток, сметана - 2 ст. ложки, сік 1/2 лимона, сіль.
Начинка: абрикосовий джем - 500 г, білок, лимонна цедра.
Помадка: цукор - 300 г, вода - 1/2 склянки, оцет - 1 ч. ложка, масло - 1 ч. ложка, какао - 30 г, молоко - 3 - 4 ст. ложки.
Для оздоблення: цукрова пудра, мармелад.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #52 за 26.12.2003 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1588

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков