Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (3304)
З потоку життя (6538)
Душі криниця (3539)
Українці мої... (1473)
Резонанс (1510)
Урок української (992)
"Білі плями" історії (1684)
Крим - наш дім (532)
"Будьмо!" (260)
Ми єсть народ? (237)
Бути чи не бути? (70)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (108)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
УКРА╥НСЬКА КУХНЯ В КРИМУ
СП╤ВАЙТЕ, ЖАРТУЙТЕ ╤ ХАЙ ВАМ БУДЕ СМАЧНО!


УКРА╥НСЬКА КУХНЯ – В╤Д КРИМСЬКО╥ «БАБУС╤ АЛЛИ»
Hаша кухня – це не т╕льки борщ, хоч рецепт╕в борщ╕в ╕сну╓ безл╕ч


«ГОВЕРЛЯНА – 2014»
НА ПОЧАТКУ КВ╤ТНЯ В╤ДБУЛОСЯ 50-те – ЮВ╤ЛЕЙНЕ СХОДЖЕННЯ НА НАЙВИЩУ ВЕРШИНУ УКРА╥НСЬКИХ КАРПАТ


НЕ ПОЛЮЙМО САМІ НА СЕБЕ!
Медики констатують: проблема отруєння грибами не є суто медичною...


ЛІТО - У БАНКИ
...щоб взимку подавати до столу різні овочеві та ягідні смакоти.




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook

Twitter





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #35 за 29.08.2003 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#35 за 29.08.2003
ВІЗЬМІТЬ СОБІ ДІВЧИНУ, ВІДДАЙТЕ ПИРОГИ!
КС

Приготуйте самі

Випічка з ягодами та фруктами має вишуканий смак і неповторний аромат, тож не полініться потішити своїх близьких літніми смакотами.

Пісочний пиріг з чорницями
Для тіста: 1 склянка борошна, 200 г масла, 2 - 3 ст. ложки цукру, 1 яйце, сіль, вода - до смаку.
Для начинки: 1 склянка чорниць, 3 - 4 ст. ложки цукру.
Кілька разів пересійте борошно, зробіть невелике заглиблення всередині і покладіть туди цукор, сіль, вершкове масло, розрізане на шматочки, і яєчний жовток, додайте трохи холодної води і замісіть еластичне тісто. З готового тіста зліпіть кулю, загорніть її у фольгу чи папір і поставте до холодильника на годину. Потім розділіть тісто на 2 частини.
Для начинки ягоди промийте й обсушіть, вимішайте з цукром.
Розкачайте одну половину тіста й викладіть у змащену форму. Виделкою у деяких місцях проколіть тісто і покладіть зверху бобові, щоб тісто спеклося рівномірно. Форму поставте до заздалегідь нагрітої духовки на 20 - 30 хвилин, після чого заберіть бобові.
Розкачайте другу половину тіста у формі кола і розріжте на смужки, щоб зробити ґратчастий верхній шар пирога. На нижній шар покладіть чорничну начинку, зверху зро-біть решітку. Змастіть пиріг яйцем і випікайте протягом 20 - 30 хвилин, доки скоринка стане золотистою.

Торт вишневий
Для тіста:
1/2 плитки гіркого шоколаду, 4 яйця, 3/4 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 - 4 ст. ложки борошна, 2 - 3 ст. ложки крохмалю, 1/2 ч. ложки соди.
Для 1-ї начинки: 3 склянки вишень, 1 склянка цукру, 3 ст. ложки горілки, 2 ст. ложки крохмалю.
Для 2-ї начинки: 15 г желатину, 500 мл збитих вершків, 5 ст. ложок горілки, 1 неповна склянка цукру-пудри.
Для прикраси: 1/2 плитки гіркого шоколаду.
Для тіста розтопіть половину плитки шоколаду. Білки відокремте від жовтків, збийте на піну, жовток розмішайте з 4 ложками гарячої води, цукром і ванільним цукром і збивайте до утворення стійкої піни. Потім влийте розтоплений шоколад. Додайте до маси круто збиті білки, а також пересіяні борошно з крохмалем і енергійно перемішайте.
Духовку нагрійте до 200° С. Дно роз'ємної форми змастіть жиром, викладіть пергаментом, який теж злегка змастіть жиром. Край форми жиром не змащуйте, щоб корж піднімався рівномірно. Випікайте близько 35 хвилин (дерев'яною паличкою перевірте готовність). Якщо скоринка надто коричнева, накрийте його пергаментним папером. Корж остудіть і розріжте натроє.
Для 1-ї начинки з вишень видаліть кісточки, змішайте м'якоть з цукром і ненадовго покладіть до соковарки. Зцідіть сік, що утворився, і додайте до нього горілку; всипте крохмаль і закип'ятіть. Знову додайте вишні (трохи залишіть для прикрашання торта). Зніміть з вогню й остудіть.
Для 2-ї начинки розтопіть желатин, вершки збийте. Додайте вишневу горілку і цукрову пудру. Желатин розчиніть у гарячій воді і тонкою цівкою, безупинно збиваючи, додайте до вершків. Остуджуйте, доки вершки почнуть тверднути.
На нижній корж рівномірно викладіть половину вишень, покрийте їх рівним шаром третьої частини вершків. Зверху покладіть другий корж і злегка притисніть. Потім на нього викладіть залишок вишень і другу третину вершків. Накрийте верхнім коржем і знову злегка притисніть. Торт навколо змастіть залишками вершків і посипте шоколадною стружкою. Прикрасьте вишнями, що залишилися.

Пиріг з абрикосами
Для тіста: 1 склянка борошна, 200 г масла, 2 - 3 ст. ложки цукру, 1 яйце, 1 ч. ложка солі.
Для начинки: свіжі абрикоси, 250 г сиру, 1 - 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, ванільний цукор, лимонна цедра - до смаку.
Замісіть тісто, як для чорничного пирога, і також поставте до холодильника приблизно на годину. Тоді розкачайте, викладіть у змащену форму, зробивши високий бортик. Виделкою трохи поколіть і спечіть разом із бобовими. Форму з тістом поставте до розігрітої до 200°С духовки приблизно на 10 хвилин, після чого заберіть бобові.
Сир вимішайте з цукром, яйцем, за бажанням з ванільним цукром і лимонною цедрою, і ретельно збийте міксером на пухку масу. Намастіть сирною начинкою ще теплий корж.
Абрикоси на кілька хвилин опустіть у гарячу воду, після чого шкірочка з них легко зніматиметься. Розріжте навпіл, вийміть кісточку й викладіть на сирну начинку.
Форму з пирогом знову поставте до гарячої духовки і випікайте до готовності, приблизно 30 хвилин. Готовий пиріг охолоджуйте у формі.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #35 за 29.08.2003 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1185

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков