Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4486)
З потоку життя (7295)
Душі криниця (4175)
Українці мої... (1683)
Резонанс (2172)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1850)
Крим - наш дім (1144)
"Будьмо!" (271)
Ми єсть народ? (244)
Бути чи не бути? (373)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (226)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
ПРИСТУПИ НЕВРАСТЕН╤╥
Народна медицина


ПЕРСИКОМ НАСОЛОДЖУЙСЯ ╤ Л╤КУЙСЯ
Народна медицина


ЗАЛИШАЮТЬ ЖУРАВЛ╤ НА ЗГАДКУ...
Народна медицина


РАНКОВА КАВА
Народна медицина


В╤ДВАР З ЛУШПИННЯ
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #30 за 25.07.2003 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#30 за 25.07.2003
СМАКУВАТИМЕМО ВЗИМКУ
КС

П'ЯТИХВИЛИНКА.
1 кг ягід чорної смородини, 1,3 - 1,5 кг цукру, 1,5 склянки води.
Приготувати сироп, довести до кипіння. У киплячий сироп опустити відсортовані і промиті ягоди. Ягоди довести до кипіння і варити рівно 5 хв, потім розлити в стерильні банки і одразу ж закупорити.

ДЖЕМ ПОРІЧКОВИЙ.
1 кг порічок; для сиропу: 500 г цукру, 1/2 склянки води.
Спочатку приготувати цукровий сироп: цукор засипати у воду, перемішати і нагріти. Всипати до нього підготовлені ягоди і варити до готовності в 2 - 3 прийоми з перервами в кілька хвилин. Постійно знімати піну.
Готовий джем розлити гарячим в підготовлені банки і пастеризувати при температурі 95 - 100° С близько 20 хвилин.

ВАРЕННЯ З АҐРУСУ.
1 кг аґрусу, 1,4 кг цукру, 2 склянки води, 2 жмені вишневого листя, 2 - 3 стеблинки чебрецю.
Дві повні жмені свіжих здорових вишневих листків ретельно вимити, залити холодною водою і довести до кипіння. Киплячою водою залити великі тверді ягоди аґрусу. Коли ягоди остигнуть, листки вийняти, а ягоди поставити до холодильника. Через 12 годин сік злити і зварити на ньому сироп. Сироп варити 5 - 7 хвилин і покласти в нього ягоди. Варити 15 хвилин, доки ягоди стануть прозорими. За 2 - 3 хвилини до закінчення варіння у варення покласти 8 - 10 свіжих вишневих листків і 2 - 3 гілочки чебрецю для аромату. Розфасувати разом з листками і закупорити.


ВАРИМО ВАРЕННЯ

9 Якщо під час готування варення сироп стає густим, а плоди зморщуються і не робляться прозорими, то до сиропу потрібно додати води.
9 Варення не зацукрується, якщо під час готування витирати краї миски намоченим у холодній воді рушником.
9 Якщо готування затягується і варення довго залишається рідким, можна додати до нього трохи лимонного соку.
9 Розливати варення по банках слід після його остигання. Інакше ягоди і фрукти піднімуться наверх, сироп залишиться на дні - і варення швидко зіпсується.
9 Найкраще варити варення в алюмінієвому посуді або в посуді з нержавіючої сталі. При готуванні в мідному посуді знижується вміст вітаміну С.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #30 за 25.07.2003 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1102

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков